na današnjoj sjednici

Vlada ZHŽ-a osigurala 116.000 KM za nabavku udžbenika

17.06.2022.
u 17:12

Sredstva u iznosu od 116.401 KM koristiti za nabavku radnih materijala za učenike 1. razreda te nedostajućih udžbenika za učenike od 2. do 9. razreda osnovne škole.

Na današnjoj sjednici Vlada Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) utvrdila je tekst Izmjena i dopuna županijskog Proračuna za 2022. godinu, kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2022. godinu, te ih uputila u daljnju proceduru županijske Skupštine

Također, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o šumama te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Navedenim izmjenama Zakona propisuje se, među ostalim, da se, ukoliko ne postoje objektivne mogućnosti pravovremene izrade nove šumsko-gospodarske osnove, državnim i privatnim šumama može gospodariti najduže pet godina umjesto dosadašnje četiri na temelju godišnjeg plana gospodarenja kojeg, uz sva pribavljena potrebna mišljenja, donosi ministar gospodarstva.

Vlada je odobrila korištenje sredstava "Kapitalni izdaci – nabava udžbenika" utvrđenih Proračunom Županije zapadnohercegovačke za 2022. godinu, kojom se utvrđuje da će se sredstva u iznosu od 116.401 KM koristiti za nabavku radnih materijala za učenike 1. razreda te nedostajućih udžbenika za učenike od 2. do 9. razreda osnovne škole.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je također upućen u daljnju skupštinsku proceduru, a razlog za donošenje ovoga zakona je otklanjanje poteškoća s kojima se susreću potencijalni utemeljitelji zdravstvenih ustanova, kao i doprinos poboljšanju organizacije zdravstvenih službi u javno zdravstvenim ustanovama u Županiji zapadnohercegovačkoj.

Također, Vlada je donijela Odluku o privremenoj listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, kao i načinu njihovog propisivanja i izdavanja.

Vlada je razriješila Povjerenstvo za upravljanje oduzetom imovinom u sastavu: Vesna Banožić Zeljko, Ivan Lasić, Ivana Zlopaša, Drago Tomić, Elvis Šoše i Karolina Dodig, te je imenovala novi sastav Povjerenstva u sastavu: Marko Galić, Ivan Lasić, Ivana Zlopaša, Ivana Hrkać, Marko Zelenika i Karolina Dodig, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?