Prvi u FBiH

Vlada SBŽ usvojila Prijedlog Proračuna SBŽ za 2024. godinu u iznosu od 356,65 milijuna KM

07.12.2023.
u 15:17

Vlada Srednjobosanske županije na danas održanoj sjednici usvojila je Prijedlog Proračuna Srednjobosanske županije za 2024. godinu.

Proračun je u odnosu na ranije usvojeni Nacrt veći za 1.390.300 KM te iznosi 356.655.622 KM. U odnosu na Nacrt, najveća promjena se dogodila u Ministarstvu gospodarstva gdje je usvojeno povećanje transfera za javna komunalna poduzeća u iznosu od 870.000 KM, kao i u ministarstvu pravosuđa i uprave i to za stavku "Odjel za pružanje besplatne pravne pomoći". Treće značajno uvećane je u okviru Ministarstva unutarnjih poslova gdje će više sredstava biti izdvojeno za rekonstrukciju zgrada policijskih stanica u Srednjobosanskoj županiji.

Odobreni Prijedlog Proračuna Srednjobosanske županije za 2024. godinu integrira niz razvojnih inicijativa i ključnih socijalnih mjera.

Ministrica financija, Mirjana Plavčić, istaknula je: "Planirana su značajna sredstva za kapitalne i razvojne projekte, podršku gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, sportu, braniteljima i mladima. Velika ulaganja predviđena su za transfere iz područja socijalne zaštite, kao i infrastrukturna ulaganja u ključne objekte poput škola, predškolskih ustanova, policijskih stanica, zdravstvenih ustanova i pravosudnih institucija – sudova, među ostalima."

Prijedlog proračuna za 2024. godinu predstavlja povećanje od 6,1% u odnosu na Izmjene i dopune prošlogodišnjeg Proračuna Srednjobosanske županije.

Ova odluka čini Srednjobosansku županiju prvom županijom u Federaciji koja je usvojila Prijedlog Proračuna za 2024. godinu, potvrđeno je riječima podrške i pohvale od strane ministara u Vladi SBŽ i premijera SBŽ.

Na inicijativu ministrice financija SBŽ, Mirjane Plavčić, Vlada SBŽ razmotrila je informaciju o dugoročnom kreditnom zaduženju SBŽ s ciljem realizacije važnih projekata iz županijske i općinske nadležnosti. Ova informacija jednoglasno je podržana, otvarajući put daljnjoj proceduri u resornom ministarstvu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije