ORAŠJE

Vlada PŽ: Za održavanje, izgradnju i obnovu javnih cesta 2,6 milijuna KM

29.02.2024.
u 17:37

Vlada Posavske županije (PŽ) je na sjednici održanoj u četvrtak usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Plan i Program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2024. godinu u iznosu od 2.660.000 KM.

Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša PŽ, Pored ulaganja u poslove održavanja, zaštite i sanacije regionalnih cesta, vodi i aktivnost sanacije i rekonstrukcije lokalnih cesta u suradnji sa županijskim općinama i gradovima, koji su dužni projekte evidentirati, sačiniti i pripremiti na način kako bi se postupak javne nabave obavio na vrijeme, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Također, na sjednici je usvojena Odluka o korištenju sredstava iz Proračuna Posavske županije za 2024. godinu s pozicije Grant za sufinanciranje prijevoza učenika, u iznosu od 400.000 KM, na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

Usvojena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim županijskim Proračunom za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u iznosu od 90.000 KM.

"Razlog za donošenje ove Odluke je stvaranje pretpostavki za ispunjenje obveza za: provođenje preventivnih mjera zaštite i spašavanja na području Županije Posavske (iznos od 20.000 KM), nabavka materijalno-tehničkih sredstava i opreme za opremanje Županijskog stožera civilne zaštite (u iznosu od 20.000 KM) i deminiranje terena na području Posavske županije (iznosa od 50.000 KM)", poručili su iz županijske Vlade.

Na današnjoj sjednici je, između ostaloga, usvojena je Odluka o opisu posla i uvjetima koje mora ispunjavati ravnatelj Ureda za borbu protiv korupcije PŽ. Razlog za donošenje Odluke jeste stvaranje pretpostavki za funkcioniranje Ureda za borbu protiv korupcije PŽ koji je utemeljen Uredbom o osnivanju navedenog Ureda.

Županijska vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava na poziciji Grant nižim razinama za uklanjanje posljedica prirodnih nesreća nastale od olujnog nevremena 2023. godine, a za realizaciju ove Odluke zadužena je Županijska uprava civilne zaštite.

"Vlada PŽ je 20. srpnja 2023. godine proglasila stanje prirodne nesreće izazvane olujnim nevremenom na području PŽ. Prema kriterijima raspodjele sredstava odluka se odnosi na fizičke i pravne osobe u privatnom vlasništvu koji su imali štetu veću od 1.000 KM na slijedećim materijalnim dobrima: građevinskim objektima kod fizičkih osoba, građevinskim objektima i opremi kod fizičkih i pravnih osoba u privatnom vlasništvu, na plastenicima, plasteničkoj proizvodnji i proizvodnji suncokreta", navode iz Vlade PŽ te dodaju kako se sredstva raspoređuju za Grad Orašje (200.000 KM), Općinu Odžak (120.000 KM) i Općinu Domaljevac-Šamac (180.000 KM).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?