Održana sjednica

Vlada Posavske županije izdvojila 1,25 milijuna KM za poljoprivredu

15.03.2022.
u 12:22

Vlada Posavske županije usvojila je odluku o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2022. godinu, za poljoprivredu u iznosu od 1.250.000 KM.

Zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva PŽ da u okviru programa utroška sredstava iz granta za poljoprivredu utvrđenog županijskim proračunom za 2022. godinu, rasporedi sredstva za sufinanciranje jesenske sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine s ciljem ublažavanja povijesno visokih cijena goriva i repromaterijala, priopćeno je Vlade PŽ.

Županijska vlada tražit će od Vlade FBiH da se u okviru Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva također predvide i rasporede sredstva za sufinanciranje ove dvije sjetve.

 

Hitno postupanje

Također, Vlada će tražiti od Federalne direkcije robnih rezervi što hitnije postupanje u implementaciji mjere potpore dodjele goriva poljoprivrednim proizvođačima.

- U posljednjih desetak godina, ovo je najskuplja sjetva te je zato potrebno žurno reagiranje, a osobito federalnog ministarstva kako mjere ne bi došle nakon sjetve kada je prekasno - rekao je županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić.

Vlada Posavske županije potvrdila je spisak Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva županije, a koji se odnosi na poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili županijsku novčanu potporu za biljnu proizvodnju u 2021. godini, kako bi se realizirala mjera o dodjeli goriva poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji BiH (50 litara goriva po hektru). 

Vlada dala suglasnost

županijska vlada popis će dostaviti Federalnoj direkciji robnih rezervi.

Usvojena je i odluka o usvajanju programa utroška sredstava za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga, za obveze ugovorene po višegodišnjim poticajima iz 2016., 2017.,2018., 2019.,2020., i 2021. godine u ukupnom iznosu od 427.325 KM.

Vlada je dala suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova za provođenje postupka javne nabave uniformi i opreme za policijske službenike, a procijenjena vrijednost je 90.000 KM bez PDV-a.

Usvojena je i odluka o korištenju sredstava na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja županije u iznosu od 340.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije