radni sastanak

Vlada Posavske županije domaćin sastanka Foruma suradnje Dunav-Sava

05.11.2019.
u 15:11

Vlada Posavske županije u utorak je bila domaćin Foruma suradnje Dunav-Sava, a na radnom sastanku razgovaralo se o zajedničkom prijedlogu Ulma/Novog Ulma i predsjednika Parlamenta AP Vojvodina o strukturi navedenog Foruma, osnivanju Koordinacijske grupe, kao i planiranim aktivnostima u 2020. godini.

Nakon sastanka direktor dunavskog ureda u Ulmu i Novom Ulmu Sebastian Rihm kazao je u izjavi za medije kako se na sastanku razgovaralo o suradnji i budućim projektima sa svih deset partnera, a uz ostalo i o projektima iz područja kulture, logistike, zaštite okoliša, priopćeno je iz Vlada Posavske županije.

- Mi smo već surađivali na tim područjima, a danas je bilo važno utvrditi presjek događaja i onog što je realizirano. Osnovali smo Koordinacijsku grupu koja će uime svih partnera voditi ove poslove i teme. Izdvajam odličan projekt s Orašjem vezano za dualni sustav obrazovanja škola iz Ulma i Orašja. Nadamo se da će takvi projekti iz edukacijskog segmenta zaživjeti i u drugim partnerskim područjima - izjavio je Rihm.

Savjetnik za međunarodnu suradnju i EU poslove Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Srpak dunavsko-savsku suradnju vidi kao dobru platformu za povezivanje regija, država članica i država kandidati za članstvo u Uniji.

- Postoje brojni europski projekti i prekogranični programi koji su okosnica za stvaranje zajedničkih projekata. Sada smo identificirali nekoliko područja suradnje i mislim da idemo u pravom smjeru. Možemo govoriti o začecima određenih zajedničkih projekata u sektoru turizma i gospodarstva. Na pravom smo putu da ih uobličimo i prijavimo na buduće natječaje - kazao je Srpak.

Zadovoljstvo uspješnom suradnjom u okviru Foruma Dunav-Sava istaknuo je i načelnik općine Orašje Stanko Vincetić.

- Bilo je konkretnih prijedloga kako da unaprijedimo Dunav-Sava suradnju. Na području općine Orašja osobito nas zanimaju teme ekonomskog razvoja i dualno školstvo. Imamo već uspostavljenu komunikaciju s gradom Ulmom gdje je i dogovoreno na razini premijera, odnosno Vlade Županije Posavske i resornog ministarstva, povezivanje srednje škole iz Orašja i Ulma - kazao je načelnik Vincetić, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije