Vrijedna donacija

Vlada Mađarske dala 27.000 KM za izgradnju Dompesa

06.08.2017.
u 07:00

Studentski dom “Dompes” (“Domus panis et spiruts” - “Kuća kruha i duha”) u Mostaru, u čijem će sastavu biti i pučka kuhinja i centar za dijalog, gradi se isključivo dobrotvornim prilozima. Akciju je pokrenuo sveučilišni profesor fra Iko Skoko s mostarskim franjevcima. Više od tri tisuće dobrotvora pomoglo je svojim prilozima, a u ovu humanitarnu akciju uključila se i mađarska vlada, piše Večernji list BiH.

Donacija mađarske vlade

Kako su nam priopćili iz “Kuće kruha i duha”, vlada Mađarske prepoznala je ovu humanitarnu akciju i svojom novčanom uplatom u iznosu od 27.000 maraka pomogla u realizaciji ovog projekta. Naime, svi papiri su već popunjeni i preko Veleposlanstva Mađarske, koje je smješteno u Sarajevu, poslani su mađarskoj vladi. Tom prigodom fra Iko Skoko, voditelj projekta izgradnje Dompesa, zahvalio je Veleposlanstvu i vladi Mađarske na donaciji, naglašavajući kako je svaka donacija iznimno vrijedna, a posebice ga raduje što je ova, prije svega humanitarna akcija, prepoznata i od takve institucije kao što je vlada jedne europske države.

Prisjetimo se kako su radovi na studentskom domu i pučkoj kuhinji počeli 14. siječnja 2015. godine. Prve veće iznose novca dobili su od Vlade RH preko Ureda za pomoć Hrvatima u BiH, što je bio inicijalni novac koji je omogućio da počnu radovi, a potom su slijedile donacije koje su jamac da će ova akcija biti u potpunosti provedena u djelo.

Otvaranje za mjesec dana

Otvaranje objekta “Dompes”, doma za 150 siromašnih studenata iz brojnih obitelji, planirano je za blagdan sv. Terezije, 5. rujna 2017. godine.

Tim projektom, visoko obrazovanje u Mostaru postat će dostupno i mladim ljudima koji dolaze iz drugih mjesta, a nisu u mogućnosti plaćati smještaj. Tko zna koliki je broj potencijalnih znanstvenika ili stručnjaka propao jer nisu bili u mogućnosti financirati studiranje, studentski život i smještaj. Tako ova, kao i svaka druga donacija, nije donacija samo Mostaru nego svim mladima iz drugih mjesta, pa tako i mladima iz svih mjesta BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?