Vlada Hercegovačko-neretvanske županije policiji uručila devet novih vozila

09.07.2024.
u 16:17

Devet novih policijskih vozila predano je u utorak ispred zgrade županijskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u Mostaru predstavnicima policijskih postaja gradova i općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ). Sredstva u iznosu od 576.000 KM za nabavu vozila osigurala je Vlada HNŽ-a. Ključeve su zajedno uručili premijerka Marija Buhač i resorni ministar Marijo Marić, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a. - Devet novih vozila jako puno znači za MUP, posebno što se radi o novim vozilima i kad je poznato da su policijska vozila u upotrebi 24 sata dnevno i da se brže troše te je ovo logičan nastavak obnavljanja voznog parka MUP-a. Vozila su uzeta na leasing, sada ih distribuiramo prema stanju potreba, tako će svaka policijska postaja dobiti po jedno vozilo, a ostatak vozila će biti za redovite poslove i prateće aktivnosti - rekao je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Marijo Marić. Prokomentirao je i raspisani natječaj za popunu slobodnih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije MUP-a HNŽ-a.

- Objavljen je natječaj za 145 policijskih službenika, od toga 25 u početnom činu mlađeg inspektora i 120 u činu policajca. Trenutačno smo u deficitu od 380 policijskih službenika i prije nekoliko dana urađena je analiza koja je pokazala kako u idućoj godini očekujemo oko 250 nastupa prestanka radnog odnosa, a početkom 2026. godine to će biti još dodatnih 60 do 70 odlazaka. Ovo je zaista očekivani događaj jer ta tzv. ratna generacija odlazi u zasluženu mirovinu - rekao je Marić.

Kako kaže, MUP se zbog toga nalazi u izazovnom razdoblju, trenutačno je 130 kadeta na obuci u policijskoj akademiji, obavljaju dio praktične nastave i već se taj priljev ljudi na terenu osjeti i po rezultatima i pozitivnoj reakciji građana. - Očekujemo uskoro još jedan veći natječaj i obnavljanje kadrova, gdje se nadamo da ćemo stabilizirati MUP u svakom pogledu – zaključio je Marić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?