Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada HBŽ-a pokazuje veliko razumijevanje za potrebe invalida

19. svibnja 2016. u 16:45 0 komentara 53 prikaza
Vlada HBZ

Suradnja između „Koalicije zajedno možemo“, koju čine udruge s područja Hercegbosanske županije čiji članovi imaju intelektualna i tjelesna oštećenja te ministarstava u Vladi Hercegbosanske županije kao i s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije je iznimno dobra, istaknuto je to danas na sastanku u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu.

Na sastanku su sudjelovali predsjednica „Koalicije zajedno možemo“ Šemsija Dželadini, predstavnici udruga iz Livna, Tomislavgrada i Kupresa, zatim županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić, ministar financija Hercegbosanske županije Stipan Šarac, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Dragoslav Topić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Sastanak je održan u sklopu Akcijskog plana u oblasti invalidnosti koji se odnosi na razdoblje od 2013.-2016. godine, a koji je Vlada Hercegbosanske županije usvojila 2014. godine.

Razgovaralo se, među ostalim, o prioritetima iz Akcijskog plana: pristupačnosti, obrazovanju i stanovanju uz potporu. Analizirana su i dosadašnja iskustva u partnerskim odnosima između te Koalicije i Vlade Hercegbosanske županije koja su vidno pozitivna i svrsishodna. Istaknut je posebno dobar primjer uvođenja asistenata u nastavu za osobe s invaliditetom.

Predsjednica „Koalicije zajedno možemo“ i predstavnici njenih udruga naglasili su veliku socijalnu i svaku drugu osjetljivost Vlade i njenih ministarstava za potrebe osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima, navodi se u priopćenju.

Bilo je govora i o većoj financijskoj i tehničkoj podršci Koaliciji, a sve sukladno financijskim mogućnostima Vlade Hercegbosanske županije i njenih ministarstava. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.