Fadil Novalić

Vlada FBiH utvrdila najmoderniji zakon o MIO u regiji

24.10.2017.
u 14:52

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila je i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Istaknuto je da novi zakon uvodi red u mirovinski sustav te donosi financijsku stabilnost, javlja Fena. 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić novinarima je u pauzi sjednice kazao da je kraju priveden dvogodišnji rad, a da je ovaj zakon najmoderniji od svih zakona o MIO u regiji i da su za njegovu izradu korišteni najmoderniji principi europskog zakonodavstva.

- Na tvorenju ovog zakona aktivno su sudjelovala udruženja umirovljenika koji su nam kvalitetnim prijedlozima pomogli da napravimo kvalitetan zakon - istaknuo je Novalić.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača je istaknuo da je ovaj zakon jedan od najznačajnijih u radu ovog sastava Federalne vlade.

- Osnovni cilj ovog zakona jeste da se omogući redovita i blagovremena isplata mirovina i zajamče prava koja smo usuglasili s predstavnicima umirovljenika. Novine u ovom nacrtu zakona odnose se da se utvrđuje vrijednost općeg boda u visini od 14 KM - rekao je Drljača te dodao da bi danas utvrđeni Prijedlog zakona već u studenom mogao biti pred izaslanicima i zastupnicima u Parlamentu FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?