sjednica

Vlada FBiH razmatra HNS-ov prijedlog izmjena Zakona o pravima branitelja

13.07.2017.
u 10:17

Federalna vlada će se na današnjoj sjednici u Mostaru izjasniti o Prednacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima i o tri amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koje je podnio Klub zastupnika HDZ-HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada FBiH će razmatrati i produženje Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti do 31. 12. 2017. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Danas će se Federalna vlada, u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, izjasniti o prijedlogu za doznačavanje sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH koja su deponirana na transakcijskom računu posebnog fonda Razvojne banke Federacije BiH, na račune doprinosa za MIO, zdravstvenog osiguranja i osiguranja od neuposlenosti, u ukupnom iznosu od 37.507,65 maraka za osam radnika privrednog društva UNIS Tools d.o.o. Sarajevo-Vogošća.

Bit će razmotrena i Informacija o realizaciji aktivnosti o uspostavi jednošalterskog sistema i elektronske registracije s prijedlogom Akcijskog plana.

Na dnevnom redu su i Šumarski program Federacije Bosne i Hercegovine - Opći dio i informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o gospodarenju šumama u FBiH u 2016. godini s planovima gospodarenja šumama za 2017. godinu.

Federalna vlada upoznat će se s informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o pokretanju inicijative za zaključenje Aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane od 27. 3. 2008. godine.

Bit će razmotren i izvještaj o utrošku i učinicima dodijeljenih poticajnih (grant) financijskih sredstava utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta u iznosu od 5.150.000 maraka.

Na dnevnom redu je i prethodna suglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u postupku izdavanja energetske dozvole investitoru RMU "Banovići" d.d. Banovići za izgradnju TE "Banovići" i izvještaj o utrošku i učincima dodijeljenih poticajnih (grant) financijskih sredstava utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije