Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada FBiH raspodjelila 830 tisuća KM od prihoda ostvarenih od igara na sreću

22. travnja 2016. u 14:53 0 komentara 203 prikaza
igre na sreću

Federalna vlada donijela je na današnjoj sjednici u Mostaru Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjele dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade F BiH.

 Odobrena je raspodjela dijela prihoda u iznosu od 830.762,80 KM uplaćenih u proračun Federacije BiH u 2014. i 2015. godini.

 Iznos od 280.962,80 KM raspodijeljen je za financiranje programa i projekata iz oblasti zaštite prava djece koja su žrtve zlostavljanja, pedofilije, prosjačenja.

 Za financiranje programa i projekata „Sudjelovanje u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki" raspodijeljeno je 549.800,00 KM.

 Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti će najkasnije u roku od 30 dana zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima. Ugovori će sadržavati obvezu korisnika sredstava da najkasnije do 31. 12. 2016. godine ovom ministarstvu dostave izvješće o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava, navodi se u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.