Denis Lasić potvrdio

Vlada donijela odluku o eksproprijaciji zemljišta za izgradnju mosta "Počitelj"

Denis Lasic
15.04.2016.
u 13:32

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici donijela je nekoliko odluka o nastavku izgradnje poddionica na koridoru Vc

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici je razmatrala pitanje izgradnje cestovne infrastrukture u FBiH. Riječ je o Prijedlogu odluke o pristupanju realizaciji projekta izgradnje dionice autoceste Drivuša - Donja Gračanica, poddionica Klopče - Donja Gračanica (izlaz iz tunela Pečuj) na Koridoru Vc, zatim stvaranju preduvijeta za početak izgradnje mosta "Počitelj" na dionici autoceste od Zvirovića (Međugorje) do Počitelja, te o utrošku investicijskih sredstava razvoja utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2005., 2006., 2007. i 2009. godinu na projektu Sarajevske zaobilaznice.

"Za početak izgradnje mosta 'Počitelj' danas smo donijeli odluku o eksproprijaciji. Za izgradnju poddionice Klopče-Donja Gračanica sva dokumentacija je završena, a vrijednost tog projekta je oko 36 milijuna eura. Sada samo trebamo dobiti zeleno svjetlo od EBRD-a o kreditiranju te dionice, što će se dogoditi vjerujem u narednih mjesec dana", istaknuo je Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH, piše Klix.ba

Za sada nije poznato hoće li domaće tvrtke graditi poddionicu autoceste Klopče-Donja Gračanica.

Vlada FBiH danas je razmatrala informaciju JP Ceste Federacije BiH da sredstva za projekt "Modernizacija magistralnih cesta u FBiH" budu osigurana kreditom kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu do 58 milijuna eura.

Osim toga Vlada FBiH je danas dala suglasnost Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, o tome da inspektori mogu raditi i u neradne dane.

"Više od 90 inspektora u narednom razdoblju, u kontinuintetu vršit će kontrolu tržišta, turističko-ugostiteljskih usluga, sanitarnih, zdravstvenih, farmaceutskih, šumarskih, veterinarskih, vodnih, te kontrole zaštite na radu i ostalih. Cilj nam je stabilizacija prilika kada je u pitanju oblast zdravstva, turizma, ugostiteljstva, prometa i drugih oblasti gdje imamo nadležnost. Takve aktivnosti će trajati dok na terenu ne konstatiramo da je situacija bolja", kazao je Anis Ajdinović, v.d. direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove.

U prethodna tri dana Federalna uprava za inspekcijske poslove izvršila je preko 200 kontrola, izrečeno je preko 100 prekršajnih naloga i šest mjera zabrana rada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije