Igor Stojanović objavio

Vlada će formirati radnu skupinu za prevenciju nasilja i sigurnost građana

Stojanović
Fena
27.08.2023.
u 18:52

Zaključak podrazumijeva formiranje skupine s predstavnicima iz četiriju ministarstva koja će raditi na kaznenom zakonodavstvu

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH, objavio je na Facebook profilu da je na osnovi njegove inicijative Vlada Federacije BiH donijela zaključak u vezi sa zaštitom građana. Ovakva odluka uslijedila je nakon brutalnih ubojstava u Gradačcu.

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Na osnovi moje inicijative Vlada Federacije BiH donijela je zaključak. Zaključak podrazumijeva formiranje skupine s predstavnicima iz četiriju ministarstva koja će raditi na kaznenom zakonodavstvu, kao i na prevenciji događaja poput ubojstava Nizame Hećimović, Džengiza Ondera i Denisa Ondera u Gradačcu. Ta skupina će ujedno biti odgovorna i za nadzor te kontrolu kompletnog plana djelovanja. Nadam se da će rad ove skupine donijeti sigurnost svim građanima. Ovim ćemo politički konkretno utjecati na propuste u sustavu. Zahvaljujem Vladi FBiH - navodi se u objavi.

Podsjetimo, 11. kolovoza u krvavom pohodu Nermin Sulejmanović brutalno je pretukao, a potom i usmrtio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, čije je ubojstvo prenosio uživo na Instagramu. Potom je ubio oca i sina Džengiza i Denisa Ondera te ranio još tri osobe. Sulejmanović je potom presudio sebi. Slučaj je ovo koji je potresao cijelu BiH, ali i šire. Traži se strože kažnjavanje počinitelja nasilja u obitelji, kao i bolja prevencija.

Nakon što su održani prosvjedi protiv femicida i nasilja nad ženama u nekoliko gradova u BiH, aktivistice i građanke susjednih zemalja u znak podrške, ali i veće zaštite žena također su održale prosvjede. Veliki broj građana iz cijele države dolazi na Nizamin grob kako bi odao počast i solidarizirao se s boli koju prolazi njezina obitelj. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?