'akcije spašavanja'

Vježba 'BiH 2017': Angažirano 14 timova za spašavanje

27.09.2017.
u 16:49

Na lokacijama civilne NATO terenske vježbe “Bosna i Hercegovina 2017” u tijeku su 'akcije spašavanja', koje se realiziraju u sklopu praktičnog dijela aktivnosti.

Danas su od ranih jutarnjih sati počele aktivnosti praktičnog dijela te vježbe čiji je cilj postizanje efikasnije suradnje u hitnim situacijama te jačanje sposobnosti struktura civilne zaštite u BiH.

Aktivnosti se odvijaju na osam lokacija u okolini Tuzle na kojima su raspoređeni timovi za spašavanje iz 34 zemlje.

Po riječima koordinatora timova za spašavanje na vodi Boruta Horvata, broj timova koji sudjeluju i lokacije koje su pripremljene za spašavanje na vodi i pod vodom je zaista impresivan i zbog veličine i broja sudionika. 

- Sudjelujem od 2008. godine u svim NATO i EU terenskim vježbama i do sada nisam bio na vježbi gdje je sudjelovalo 14 timova za spašavanje na vodi i pod vodom, što je daleko više timova, u usporedbi s tim vježbama gdje smo imali najviše tri do četiri tima. Čak i prije početka praktičnog djela vježbe naš cilj je ostvaren, jer smo imali dobru koordinaciju, timovi se međusobno pomažu, dijele opremu, odnosno ostvarili smo međusobnu suradnju - rekao je Horvat.

Današnje vježbe odvijaju se na lokalitetima jezera Modrac, tvornice Guming, rijeke Oskove i naftnih terminala u Živinicama, a scenarij uključuje spašavanje od poplava, potresa, rudarske nesreće, minskog incidenta, urbano pretraživanje i spašavanje i zaštitu u slučaju kemijskih, bioloških, radioloških prijetnji, priopćeno je iz iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?