proslavili 65. godina braka

Vjera u Boga, ljubav i sloga, to je recept za uspješan brak

31.12.2018.
u 11:43

U Hercegovini se na poseban način prisjete svih koji slave svoje bračne jubileje. Obično pozornost javnosti zavrijede parovi koji slave zlatni pir - 50 godina braka. Ovoga puta sve su parove ipak pomalo zasjenili Jure Vasilj (rođen 1929. godine) i Mara Vasilj (rođena 1931. godine) iz Međugorja koji su proslavili su 65 godina braka. Oni su se vjenčali u staroj crkvi u Međugorju 28. prosinca 1953. godine. Imaju petero djece (Ivan, Iva, Nikola, Viktor i Ankica), koji su im podarili četrnaestero unučadi i četvero praunučadi. Oboje su rođeni u Međugorju, a dio života proveli su u Sarajevu, odakle su se s djecom vratili u rodno mjesto.

Djeca i unuci organizirali su im proslavu ove godišnjice braka na kojoj je bilo više gostiju nego na njihovu vjenčanju, kada su proslave vjenčanja, svjedoče oni, bile puno skromnije nego danas, a blagoslovili su ih fra Perica Ostojić i fra Josip Marija Katalinić. - Vjera u Boga znači nam sve. Vjera u Boga, ljubav i sloga i to je recept za uspješan brak. Tako smo i djecu odgajali - poručuju Jure i Mara Vasilj, koji se čude sve većoj krizi braka i obitelji u našem narodu te naglašavaju kako njihova ljubav još uvijek traje jer sada u starosti jedno drugom trebaju više nego prije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?