slavljene sv. mise

Vitežani na Cvjetnicu pohodili vječna počivališta najmilijih

26.03.2018.
u 09:46

Teško se sjetiti kada je na Cvjetnicu Lašvanska dolina još uvijek bila pod snijegom, kada je osvanula na -4 Celzijeva stupnja.

Molitva i ljubav

No, tijekom prijepodneva ugrijalo je sunce, istina “zubato”, ali ipak je bilo daleko ugodnije nego u prvim jutarnjim satima. I s dužnim pijetetom, veliki broj građana Viteza na ovaj preduskrsni blagdan, tradicionalno, pohodio je vječna počivališta svojih najmilijih iskazujući im, cvijećem, zapaljenim svijećama i molitvom ljubav i poštovanje. U župnoj crkvi sv. Jurja te u područnim crkvama u Krušćici, Dubravici, Malom Mošunju te na grobljima slavljene su svete mise zadušnice i blagoslovljene tradicionalne grančice jele. Dan prije, predstavnici općinskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i predstavnici općinskih struktura vlasti, predvođeni Ljubicom Garić, predsjednicom srednjobosanske županijske Udruge obitelji poginulih i ubijenih branitelja, i Tomislavom Bošnjakom Matićem, cvijeće su položili i svijeće zapalili uz spomen-obilježje poginulim braniteljima Viteza podignuto ispred zgrade Općine te ispred spomen-obilježja 653 poginula i ubijena branitelja i hrvatska civila Viteza. Također, uoči Cvjetnice, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata posjetili su sva viteška groblja i na grobove poginulih i ubijenih branitelja zapalili svijeće.

Počeo Veliki tjedan

Cvjetnicom inače počinje Veliki tjedan. On je spomen na posljednje dane Isusova života, Njegovu muku i smrt. Posebno se slave Veliki četvrtak, Veliki petak i vazmeno ili uskrsno bdjenje. Veliki tjedan završava Uskrsom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?