uz nastup Dine Merlina

Više tisuća ljudi na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu

docek nove sarajevo
Foto: FENA
1/6
01.01.2017.
u 07:13

Uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao je uz vatromet i glazbu

Više tisuća građana Sarajeva i gostiju iz inozemstva dočekalo je 2017. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine uz nastup pop zvijezde Dine Merlina. Usprkos niskim temperaturama organizirani javni doček Nove godine privukao je veliki broj ljudi, uključujući turiste uglavnom iz susjednih zemalja.

Uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao je uz vatromet i glazbu. Okupljenima je sretnu 2017. godinu zaželio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. Jedan dio Trga bio je pretvoren u multimedijalnu instalaciju skulpture stilizirane u obliku ptice, koja spaja umjetnost i tehnologiju, ljude i svjetove. 

Ova skulptura je u posljednjim sekundama 2016. godine simbolično uzletjela noseći poruku slobode i mira svih građana BiH. Autorica ove multimedijalne instalacije s kojom je Sarajevo ušlo u novu godinu je američka umjetnica bh. podrijetla Edina Selesković.

Javni doček nove godine u Sarajevu protekao je uz velike sigurnosne mjere. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?