Erasmus+

Više od milijun KM za financiranje sveučilišnih projekata Francuske i BiH

09.06.2017.
u 12:32

Zahvaljujući programu Europske unije za obrazovanje, usavršavanje, omladinu i sport - Erasmus+, 1,1 millijun KM dodijeljeno je za financiranje šest projekata suradnje između sveučilišta u Francuskoj i Bosni i Hercegovini.

Projekti će, između ostalog, omogućiti mobilnost studenata i profesora između dvije zemlje na različitim poljima kao što su pravo, političke znanosti, strojarstvo, francuski jezik, poljoprivredno-prehrambeni sektor….

Neki projekti već su inicirani prilikom održavanja 4. Znanstveno francusko-bh. vijeća koji je prošle godine organiziralo Francusko veleposlanstvo u Sarajevu.

Na šest odabranih projekata surađivat će Sveučilište Artois i Univerzitet u Sarajevu, Katoličko sveučilište u Lilleu, Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Sveučilište Lyon 1 Claude Bernard, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet Paris 8 Vincennes St-Denis i Univerzitet u Sarajevu, Institut za političke studije u Parizu (Sciences Po) i Univerzitet u Sarajevu te Sveučilište u Poitiersu i pet bh. sveučilišta - Sarajevo, Istočno Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Zenica, priopćeno je iz Veleposlanstva Frnacuske u BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije