Naslovnica Vijesti

Drama na bh. granici: Migranti sjeli na cestu, okružila ih policija

16. svibnja 2018. u 19:56 1 komentara 1527 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što je objavljena informacija da je blizu 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno na prostoru graničnog prelaza Maljevac na tzv. ničijoj zemlji između BiH i Hrvatske, ubrzo nakon toga objavljen je i video, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kako je prenio BHRT, migranti su nakon što su zaustavljeni sjeli na prometnicu te su okruženi s dvadesetak policajaca.

Među migrantima koji su došli do granice i sjeli na cestu ima i djece, invalida i žena.

Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) potvrđeno je da je između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale blokirati promet preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac.

Navode kako je grupa migranata pokušala blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u suradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju prometa preko prijelaza.

- Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, rečeno je iz Granične policije.

 

  • mikivrbas:

    biće ih još. ko nam šalje migrante, vraćamo. imamo i mi specijalne jedinice. važi i za srbiju...