Posušje

Više od 400 lovaca na lovačkoj večeri LU ‘Milan Mikulić Bikan’

16.01.2016.
u 07:00

Posuški lovci organiziraju zanimljive lovačke večeri koje su za pamćenje. Tako je bilo na slavlju Lovačke udruge “Radovanj”, Lovačke udruge “Jarebinjak” Rakitno te Lovačke udruge “Milan Mikulić Bikan” Vir.

U gala salonu “Viktorija” u Posušju na večeri se okupilo više od 400 lovaca iz Posušja te iz susjednih lovačkih društava Hercegovine i Dalmacije. Po tradiciji to je bila vesela noć kakvu znaju prirediti lovci pa je bilo specijaliteta i pjesme tamburaša iz Mokrog kod Širokog. Bilo je i nagrada – Šest lovačkih pušaka i 98 drugih vrijednih nagrada. Sve je krenulo po protokolu, od pozdrava predsjednika LU Fidela Koštre, potom predsjednika OV-a Ivana Lončara, predsjednika Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavka Marina i Perice Jukića, predsjednika Kinološkog saveza HB. Molitvu i blagoslov prije večere predvodio je župnik župe Vir don Ilija Drmić. Na feštu je pristigao i načelnik općine Posušje Branko Bago. Kraj je “začinio” domaćin Fidel Koštro lijepom pjesmom pa su ga svi proglasili najveselijim sudionikom večeri koja je uvod u brojne akcije lovaca. Lovci spominju značaj dobre odluke Ministarstva gospodarstva Zapadnohercegovačke županije o dodjeli koncesija na lovišta u desetogodišnji zakup. Tako je Lovačka udruga “Radovanj” dobila koncesiju na lovište Oštrc, Lovačka udruga “Milan Mikulić Bikan” iz Vira na lovište Kobilić, a “Jarebinjak” iz Rakitna na lovište Zečijak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?