Poljoprivrednici ne odustaju

Više od 200 traktora krenulo ka GP Izačić

Poljoprivrednici
ilustracija
25.05.2016.
u 15:59

Iako su iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva poslali obavijest da je danas nastavljena isplata poticaja za poljoprivredne proizvođače u 2016. godini te da su na banke dostavljeni nalozi u iznosu od 5.099.416,67 KM, to nije zadovoljilo krajiške poljoprivrednike koji su oko dva sata čekali u mjestu Mihaljevac u Cazinu, odakle su oko 14:30 sati sa više od 200 traktora krenuli prema GP Izačić u Bihaću.

Poljoprivrednici iz Unsko-sanske županije već nekoliko dana najavljuju današnji prosvjed zbog nezadovoljstva u vezi s isplatom federalnih poticaja, a prema svemu sudeći, u potpunosti su izgubili strpljenje. 

Kako je za Klix.ba kazao Dževahir Babić iz Udruženja poljoprivrednika "Krajina", danas im nije uplaćen sav dogovoreni iznos te su odlučili realizirati ono što već danima najavljuju.

"Danas nam se pridružio veliki broj naših poljoprivrednih proizvođača, čak i više nego što smo očekivali. Do ovog trenutka nikakva sredstva nisu operativna u banci i mi ćemo uraditi ono što smo obećali", kaže Babić.

Današnja okupljanja Udruženja poljoprivrednika "Krajina" i "Krajiška zemlja" koja okupljaju blizu 800 poljoprivrednika, jučer je zabranio MUP USŽ, uz obrazloženje da organizator nije ispunio zakonske uvjete za održavanje javnog okupljanja.

Iz MUP-a su zaprijetili i novčanim kaznama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije