manifestacija

Više od 1.000 sudionika u akciji 'Čista i lijepa Vogošća 2016'

manifestacija
23.04.2016.
u 15:34

Šesta po redu manifestacija "Čista i lijepa Vogošća 2016" okupila je danas više od 1.000 sudionika iz sportskih, boračkih i ostalih udruženja, političkih stranaka, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola, te drugih subjekata.

Manifestacija je počela na stadionu "Hakija Mršo" smotrom sudionika i obraćanjem općinskog načelnika Edina Smajića, nakon čega su sudionici krenuli na 12 lokacija za čišćenje u svih osam mjesnih zajednica.

Poseban segment akcije bio je pošumljavanje lokaliteta Budišići s 2.500 sadnica koje je u suradnji s Općinom Vogošća proveo Ekološki pokret gorana FBiH, a u kojem su sudjelovali i članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola, učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva, OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar", međunarodne škole sa Ilidže, kao i planinari Vogošće, priopćeno je iz Općine Vogošća. 

Po završetku akcije načelnik Edin Smajić i ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu KS Senad Hasanspahić su u parku ispred upravne zgrade KSC Vogošća zasadili drvo, nakon čega je upriličeno druženje svih sudionika u Domu mladih Crvenog križa Vogošća u Jošaničkom potoku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?