RS

Više novca osigurano za 700 junica nego za borce

junice,goveda
Damir Špehar/VLM
24.10.2015.
u 06:15

Mektić je rekao kako je Vladi RS vrednije sedamsto junica za koje je dodijeljeno 15 milijuna KM nego borci koji su stvarali RS

Vlada Republike Srpske osigurala je 15 milijuna konvertibilnih maraka poticaja za 700 junica tvrtki "Farmalend" iz Topole, dok je za borce izdvojila 11 milijuna KM tijekom prošle godine, rekao je ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragan Mektić. Gostujući u emisiji "Puls" BN TV, Mektić je rekao da je Vladi vrednije sedamsto junica nego borci koji su stvarali Republiku Srpsku. "Zbog takvog vrednovanja ljudi i kapitala, došli smo u situaciju da plaćamo razne "stručnjake" koji slobodno govore što im se prohtije", rekao je Mektić navodeći da je upravo Dževad Galijašević primjer jednog takvog "stručnjaka" koji je od 2013. godine angažiran u Republičkom centru za istraživanje ratnih zločina. Za taj angažman Galijašević svakog mjeseca dobije čak 2700 KM, kazao je Mektić, navodeći da je Galijašević tijekom rata bio časnik muslimanske brigade u 3. korpusu Armije BiH u čijem sastavu je bio i odred "El Mudžahid".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?