Ismir Jusko

Više investitora je spremno doći i početi raditi na Koridoru Vc

15.09.2017.
u 11:17

Imao sam više sastanaka s potencijalnim investitorima koji su ovoga trenutka spremni doći i početi s radovima na Koridoru Vc, izjavio je u intervjuu za Radiosarajevo.ba državni ministar prometa i veza Ismir Jusko.

Ipak, on ističe da njegovo ministarstvo, zbog čega žali, nema nadležnost niti mogućnost za raspisivanje međunarodnog natječaja za gradnju autoputa na Koridoru Vc.

"To je u nadležnosti entitetskih ministarstava. Odgovorno tvrdim, da je to u našoj nadležnosti, već bismo imali priliku vidjeti strane tvrtke kako grade Koridor Vc", rekao je ministar Jusko.

Govoreći o trošarinama te ima li alternativa, Jusko kaže kako su više puta predstavnici Europske komisije naglasili da su bez usvajanja Zakona o trošarinama postojeći modeli financiranja izgradnje cestovne infrastrukture BiH u ovom trenutku iscrpljeni.

- Postoje drugi modeli koji se mogu koristiti za izgradnju cestovne infrastrukture, kao što su koncesijski modeli gradnje ili modeli javno-privatnog partnerstva, koji bi doprinijeli ubrzanju gradnje cestovne infrastrukture, tvrdi Jusko. 

Kada su u pitanju planovi izgradnje autoceste koja će povezivati Sarajevo i Beograd, Jusko podsjeća kako je u proteklom razdoblju održano niz sastanaka s resornim entitetskim ministrima na temu izgradnje ceste Sarajevo - Beograd. 

- Upućeno je pismo turskoj strani u kojem je zatraženo više detalja o modelu financiranja izgradnje jedne ovakve prometnice. Odgovori na tražena pitanja još uvijek nisu dostavljeni u Ministarstvo. Postoje različiti stavovi o trasi buduće prometnice od Sarajeva do Beograda, a neki od njih su trasa preko Tuzle i trasa preko Višegrada, objasnmio je Jusko. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije