Međugorje

Vioničani su bili domaćini došašću

06.12.2016.
u 08:00

Drugu nedjelju “Adventa u Međugorju” domaćini su bili župljani Vionice. Pripremili su gastronomske specijalitete kao i bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program.

Sve to odvijalo na temeljima stare crkve u međugorskoj župi. Najprije je upaljena druga adventska svijeća, Pjevalo se, jelo i pilo te darivalo najpotrebitije. Svijetlilo je i nekoliko tisuća ukrasnih božićnih lampica. Nazočnima se najprije obratio međugorski župnik fra Marinko Šakota. Voditelj večeri bio je novinar, urednik Radiopostaje “Mir” Međugorje Dragan Soldo, koji svoje korijene vuče baš iz Vionice. Vidjelac Jakov Čolo pozdravio je sve nazočne uime humanitarne udruge “Marijine ruke”. Prigodni program s različitim pjevačkim skupinama izveo je HKUD “Sv. Marko” iz Vionice. Na bogatom repertoaru imali su i pjesme i igre iz Slavonije. Nastupili su također mješovita klapa “Katarina” s Bune te Iko Pehar i klapa “Kruševo”.

Posjetitelji su novčanim prilozima potpomogli rad humanitarne udruge “Marijine ruke”. Inače, i prošle godine na ovakav način ušlo se u advent. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije