pronašla ljubav i odlučila se zadržati

Vijetnamka u Neretvi: Proputovala cijeli Balkan, oduševljena dolinom Neretve

Elizabeth Liz Duong
28.02.2024.
u 17:24

Vespom je u samo dva mjeseca prošla gotovo sve zemlje bivše Jugoslavije.

Elizabeth Liz Duong Australka je vijetnamskog podrijetla koja se prije tri godine preselila u Srbiju. Iako je stigla turistički, usred pandemije koronavirusa, pronašla je ljubav svog života i odlučila se zadržati. Upoznala je kulturu, naučila jezik i dobila srpsko državljanstvo.

Svoje slobodno vrijeme koristi za učenje srpskog jezika i davanje lekcija putem YouTubea, a često i putuje. Nakon što je proputovala dobar dio Srbije, odlučila je napraviti “balkansku turu”. Vespom je u samo dva mjeseca prošla gotovo sve zemlje bivše Jugoslavije.

“Krenula sam iz Beograda. Napravila sam jedan krug po Srbiji – Beograd, Kragujevac, Čačak, Maglič, Sokobanja, Niš, Stara planina, Kragujevac i nazad u Beograd, pa sam onda krenula iz Beograda do Kragujevca pa onda krenula put regije – Zlatibor – Mojkovac – Tuzla – Danilovgrad – Nikšić – Trebinje – Opuzen – Lovinac – Ljubljana – Bled – Zagreb – Banja Luka – Travnik – Sarajevo – Loznica – Beograd… i onda sam imala malu pauzu i išla sam na vikend u Skoplje i nazad”, do detalja je otkrila Liz u Dive in podcastu, piše KlikPloce.

Kaže da joj nije bilo teško osmisliti proputovanje po bivšoj državi. Ima mnoštvo kontakata, a radila je i s turističkim agencijama. Puno teže joj je bilo u razgovoru za Novu S nabrojiti koja su mjesta na nju ostavila najveći dojam. Među njima se našla i dolina Neretve koju je posjetila za vrijeme tradicionalnog Maratona lađa.

“To je bilo ludilo. Atmosferu će biti baš teško objasniti, ali zamislite da pratite natjecanje čamcem sa svim građanima iz tri grada i zajedno pratite utrku biciklom, motorom, skuterom i kvadriciklom. Ljudi su veseli, piju, zezaju se, sviraju, navijaju, bacaju bombe šarenih konfeta…”, rekla je Liz, koja je nedavno objavila i video u kojem je pokazala što je doživjela na krajnjem jugu Lijepe Naše.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?