sjednica

Vijeće ministara BiH usvojio Program ekonomskih reformi

30.01.2018.
u 15:04

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je danas na sjednici Program ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine (ERP) za 2018.-2020. godinu, koji sadrži srednjoročni makroekonomski i fiskalni okvir, uključujući fiskalne mjere te sveobuhvatan program strukturnih reformi u cilju poboljšanja rasta i konkurentnosti zemlje.

Novi ERP jača i proširuje suradnju između države i entiteta u zajedničkom provođenju reformi u oblastima javnih financija, transportnog tržišta, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, poslovnog ambijenta i smanjenja neformalne ekonomije te povezivanja tržišta rada i obrazovanja, odnosno povećanja efikasnosti tržišta rada. Državna razina ostaje posvećena reformama u oblasti trgovine i investicija, dok će entiteti zajedno raditi na smanjenju opterećenosti rada i poboljšanju zdravstvenog sektora. 

Novi ERP uz određene dopune predsjedavajućeg i ministara bit će upućen Europskoj komisiji do kraja siječnja ove godine.

Program ekonomskih reformi do 2020. godine rezultat je zajedničkog rada predstavnika ministarstava Vijeća ministara BiH, Centralne banke BiH, koordinatora imenovanih u ime Vlade Federacije BiH i Vlade Republike Srpske, predstavnika entitetskih ministarstava, Direkcije za ekonomsko planiranje i suradnju s Europskom komisijom i Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj, priopćeno je iz VMBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?