sjednica

Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija

29.05.2019.
u 07:47

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, nakon što prošli rtjedan nije mogla biti održana zbog nedolaska ministara iz hrvatskog naroda, što je utjnecalo na kvorum za rad i odlučivanje.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je tada, komentirajući neodržavanje sjednice, izjavio da je stekao dojam da se radi o pokušaju blokiranja rada Vijeća ministara BiH.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda oglasio se tada priopćenjem za javnost u kojem je naveo kako očekuje da se sjednice Vijeća sazivaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu, te da se na taj način formira i priprema dnevni red.

Dodao je da on nije ministar koji se može spremiti za sjednicu ako mu se dostavi materijal za 72 točke u roku kraćem od 24 sata i to bez potpunih  mišljenja nadležnih institucija.

U najavi današnje sjednice navedeno je da je, nakon provedenih konzultacija sa zamjenicima predsjedatelja Vijeća ministara BiH, za sjednicu predložen dnevni red na kojem je, između ostalog, Nacrt zakona o službenom vremenu u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH kao i Prijedlog migracijskog profila BiH za 2018. godinu.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu „Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“, te  Izvještaj o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na Koridoru Vc za 2018. godinu.

Među predloženim točkama dnevnog reda je i Odgovor na pismo komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna o stupnju realizacije reformskih mjera uvezivanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije