Naslovnica Vijesti

Vijeće ministara BiH danas o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH

27. lipnja 2019. u 08:46 0 komentara 31 prikaza

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za razdoblje srpanj – rujan 2019. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, kao i Informacije o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH s teritorija Srbije i Crne Gore s prijedlogom mjera i planom aktivnosti o angažiranju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH na zaprečavanju lokaliteta nelegalnog ulaska migranata.

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH u prihvatu državljana BiH koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u našu zemlju na osnovu Europskog putnog lista za povratak (EU Laissez – Passer).

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani "Tuzla". 

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo - Beograd - Sarajevo, kao i Informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd - Sarajevo".

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne pomoći u BiH, kao i Nacrt sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom – BiH 6 (2018), sa Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana Informacija o IPA 2019 i IPA 2020 državnim programima za BiH, Informacija o ispunjavanju pravnog kriterija institucija BiH u procesu pristupanja Europskoj uniji.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.