danas sjednica

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati Nacrt zakona o sudovima BiH

Vijeće ministara BiH
03.10.2023.
u 07:57

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo razmatrati Nacrt zakona o sudovima Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Nacrt tog zakona i ranije je trebao biti razmatran, ali je na zahtjev ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košaraca povučen s dnevnog reda, uz objašnjenje da nijedan zakon neće biti razmatran u VMBiH bez definiranja zakona o Ustavnom sudu BiH.

Ministri bi trebali razmatrati i novi tekst Prijedloga odluke o isticanju zastave Europske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH, čiji je predlagač Ured predsjedateljice Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebao se naći i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu obrane BiH u iznosu od 3.600.000,00 KM.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma između Europske unije i BiH o učešću BiH u carinskom programu Unije za suradnju u oblasti carina.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Međunarodnog sporazuma između Europske unije, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o sudjelovanju BiH u programu Unije pod nazivom Program jedinstvenog tržišta.

Vijeće ministara BiH bi danas trebalo razmatrati Zahtjev za razrješenje dužnosti v.d. agenta Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava, kao i Prijedlog dva člana Natječajnog povjerenstva za izbor zastupnika/agenta Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Prijedlogu aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe obrane (Dobojski sporazum), kao i o Informaciji o realizaciji Plana implementacije dokumenta Pregled odbrane i Akcijskog plana implementacije Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 2017. - 2027.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?