Čapljinski načelnik:

Vidić: Bruto prihod gospodarstva Čapljine dosegao 40 milijuna KM

19.12.2016.
u 09:00

Jedan od događaja koji u čapljinskoj općini prerasta u tradiciju je Večer gospodarstvenika, koju priređuje načelnik općine Smiljan Vidić. Kao i prethodne godine, 9. večer gospodarstvenika nije se svela samo na protokolarni dio, bila je to i prilika da se u ležernom ozračju porazgovara i o mogućoj suradnji poduzetnica i poduzetnika iz različitih oblasti.

Rast broja zaposlenih

U prigodnom obraćanju načelnik Vidić je naglasio: - U posjednih pet godina imamo rast i bruto prihoda i broja zaposlenih. Naravno, lijepo bi bilo da su i jedna i druga stavka što veće, međutim, u složenoj državi kakva je BiH imati uzlaznu krivulju ovih dviju stavki veliki je uspjeh, rekao je Vidić te podcrtao: - Naravno da ste vi gospodarstvenici koji djelujete na području općine Čapljina zaslužni za jedan i drugi pozitivan podatak, na čemu smo vam zahvalni. Mi s lokalne razine pomažemo koliko možemo. Jedan dio vas već zna da smo pri Uredu načelnika formirali jedinicu za lokalni ekonomski razvoj iza koje je već nekoliko uspjelih projekata s čapljinskim gospodarstvenicima. U budućnosti, kada se još malo kadrovski ojačamo, sigurno je da će ti rezultati biti puno bolji, kazao je čapljinski načelnik.

Izgradnja ceste

- Ove godine ukupni prihod je blizu 40 mil. KM, što je potvrda pozitivnog trenda iz prethodnih godina, a nadam se da će bruto prihod nastaviti rasti. Okosnica čapljinskog gospodarstva je poljoprivreda, za koju znamo da je niskoakumulativna, ali i u toj oblasti imamo nekoliko značajnih investicija u prvom redu kada je u pitanju ljekovito i aromatično bilje, rekao je Vidić te najavio i skori početak gradnje za Čapljinu važne poddionice na koridoru Vc Zvirovići – Počitelj.

Čapljina će jedina uz Sarajevo imati dva izlaza i dva ulaza s autoceste, a na oba ta kraka bit će gospodarske zone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije