predsjedateljica Vijeća ministara BiH

VIDEO Krišto: Moramo opravdati kandidatski status i početi s reformama

Borjana Krišto
Fena
25.01.2023.
u 17:07

- Odgovornost koju smo preuzeli danas obvezuje nas da radimo na dijalogu, da izgrađujemo povjerenje i da radimo na stavranju boljih uvjeta za sve koji žive u BiH - kazala je Krišto.

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto kazala je danas da novi saziv Vijeća ministara mora opravdati kandidatski status BiH za članstvo u EU te da nužno moraju krenuti u reforme.

To je izjavila nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj je potvrđeno imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH.

Također, izrazila je zadovoljstvo što je Zastupnički dom BiH formiran u rekordnom roku.

- Odgovornost koju smo preuzeli danas obvezuje nas da radimo na dijalogu, da izgrađujemo povjerenje i da radimo na stavranju boljih uvjeta za sve koji žive u BiH - kazala je Krišto.

Opredjeljenje Vijeća ministara je, kako je kazala, reformski put, s obzirom na to da je to vijeće sastavljeno na bazi principa i načela koje su potpisali kao partneri.

- Dobili smo kndidatski status. Možemo govoriti o tome je li to BiH zaslužila u ovom trenutku, ali ga moramo opravdati. Moramo nužno krenuti u reforme kako bi napravili iskorak na putu koji je bitan za BiH i kako bi BiH postala doista sigurna i stabilna - kazala je.

Krišto kaže da ono na čemu će inzistirati  jeste suradnja izvršne i zakonodavne vlasti, jer nema nepretka bez sinergije ove dvije vlasti.

U novom sazivu Vijeća ministara, uz Krišto, su: ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, ministar financija i trezora Zoran Tegeltija, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, ministar pravde Davor Bunoza, ministar komunikacija i prometa Edin Forto, ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak, ministar sigurnosti Nenad Nešić, ministar obrane Zukan Helez i ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić.

Zamjenici predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto su Zoran Tegeltija i Zukan Helez.

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
22:10 25.01.2023.

Konačno glas razuma.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?