STRAVA U DUBINAMA

VIDEO Kako izgleda implozija podmornice? Animacija koja to pokazuje pregledana 15 milijuna puta

podmornica titan
ABACA/PIXSELL
23.06.2023.
u 08:44

Kako izgleda implozija podmornice, prikazano je u animaciji koja je dosad pregledana gotovo 15 milijuna puta. Na njoj se vidi kako podmornica pod pritiskom gotovo nestaje sama od sebe.

Američka obalna straža u četvrtak je objavila kako je podmornica Titan vjerojatno implodirala te da su svi članovi posade mrtvi. "Sada vjerujemo da su naš šef Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Suleman, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet nažalost mrtvi", objavio je OceanGate Expeditions nakon četiri dana potrage za izgubljenim plovilom. "Polje krhotina" koje su pronašli roboti u blizini mitske olupine, na dubini od gotovo 4000 metara, svjedoči o katastrofalnoj imploziji podmornice, izjavio je kontraadmiral američke Obalne straže John Mauger na konferenciji za novinare u Bostonu.

Titan, dug oko 6,5 metara, zaronio je u nedjelju i trebao je ponovno izroniti poslije sedam sati, no kontakt je izgubljen manje od dva sata nakon zarona. Imao je zalihu kisika za oko 96 sati. "Ovi su ljudi bili pravi istraživači koji su dijelili duh avanture i duboku strast za istraživanjem i zaštitom oceana", priopćio je OceanGate, "ožalošćeni zbog gubitka života."

Kako izgleda implozija podmornice, prikazano je u animaciji koja je dosad pregledana gotovo 15 milijuna puta. Na njoj se vidi kako podmornica pod pritiskom gotovo nestaje sama od sebe.

U petak ujutro objavljene su  informacije koje impliciraju mogući tehnički nemar američke kompanije OceanGate Expeditions koja je upravljala podmornicom Titan.

 

@sincerelybootz For educational purposes: Submarine implosion depiction #titanic #titanicexpedition #ocean #submarine #implosion ♬ original sound - Bootz

 

ABC News objavio je da je bivši zaposlenik tvrtke OceanGate otpušten jer je izrazio zabrinutost oko kontrole kvalitete i testiranja potencijalnih nedostataka eksperimentalne podmornice. David Lochridge, inženjer i kapetan podmornice, tvrdio je 2018. u svojoj protutužbi protiv OceanGatea da ga je ta tvrtka otpustila jer je izrazio zabrinutost oko dizajna i testiranja  trupa.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije