Sveučilište u Mostaru

Veliko priznanje za znanstvenike sa SUM-a, Čović i Čolak članovi IAE-a

22.05.2018.
u 12:35

Na redovitoj godišnjoj konvenciji jedne od najuglednijih europskih institucija iz područja tehničkih znanosti Međunarodne inženjerske akademije (International Academy of Engineering) u redovito, odnosno izvanredno članstvo Akademije, izabrana su i dva profesora sa Sveučilišta u Mostaru.

U skoro tridesetogodišnjoj povijesti IAE po prvi put su u članstvo uvršteni znanstvenici iz Bosne i Hercegovine. Na subotnjoj konvenciji je red. prof. dr. sc. Dragan Čović izabran za redovitog člana IAE (International Academy of Engineering), a prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru red. prof. dr. sc. Ivo Čolak izabran je za izvanrednog člana IAE.

Međunarodna inženjerska akademija utemeljena je 1991. godine. U članstvu su ugledni znanstvenici iz preko 40 država svijeta iz područja tehničkih znanosti, lideri mnogih znanstvenih i industrijskih projekata te vodeći reprezentanti duhovnog, tehničkog, ekonomskog, socijalnog i istraživačkog rada u svojim državama, a sada su članovi ove prestižne institucije i profesori sa Sveučilišta u Mostaru, priopćilo je Sveučilište u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije