okupilo se više stotina građana

Veliki prosvjed u Bihaću: Građani traže rješenje problema migranata

Avaz
29.08.2020.
u 19:54

U Bihaću je počeo prosvjed građana putem kojeg stanovnici ovog grada, ali i ostalih mjesta i gradova u Unsko-sanskoj županiji traže od države i nadležnih organa da riješe problem migranata.

Na središnjem trgu u Bihaću okupilo više stotina građana. Osim Bišćana, najmanje 300 ljudi je stiglo iz Velike Kladuše, javlja N1. 

Okupljeni tvrde kako "svi imaju isti problem", a na jednom od transparenata iz Velike Kladuše stoji poziv svih Krajišnika na jedinstvo.

"Što je s našim ljudskim pravima"; "Državo - zaštiti svoje građane", neke su od poruka s prosvjeda.  

Jedan od zahtjeva iz Gradske uprave Grada Bihaća jeste da migranata u BiH uopće ne bude. Nadležni u ovom gradu i županiji ne žele da se migranti premjeste u druge gradove, nego da se sredstva Europske unije preusmjere na deportaciju migranata u njihove matične zemlje.

Građani USŽ poručuju kako tri godine trpe dolazak migranata, koji su često nasilni prema lokalnom stanovništvu, jedni prema drugima, često pale i pljačkaju. Uskoro će i početak nove školske godine - a građani su kazali kako već drugu godinu djecu samu ne smiju slati na nastavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?