neradni dani

Veliki broj bh. građana imat će tri slobodna dana za blagdane

22.12.2017.
u 17:00

Budući da smo nadomak najsvečanijeg blaganskog vremena u godini, pripreme su u punom jeku. Svi oni koji nisu izvršili posljednju kupnju, mogu to uraditi do sutra navečer jer ove godine veliki broj trgovačkih lanaca neće raditi na Badnjak. Tako će veliki broj trgovačkih lanaca, tvrtki, pekarnica... svoja vrata zatvoriti u subotu 23., a otvoriti ih 27. prosinca, piše Večernji list BiH. 

Više odmora

Zahvaljujući Badnjaku koji je ove godine pripao nedjelji, veliki broj bh. građana dobit će još jedan dan odmora. Odluku o tri neradna dana prvi u regiji donio je jedan od vodećih trgovačkih lanaca, uz obrazloženje kako ove godine svojim zaposlenicima žele da blagdane provedu u krugu obitelji. Ovakvom gestom ovaj hrvatski trgovački lanac ponovno je pokazao brigu i zahvalnost prema svojim zaposlenicima, a ovim trodnevnim odmorom svim će zaposlenicima, njih više od 2000, omogućiti da tri uzastopna dana provedu u krugu najmilijih, uživajući u nadolazećim blagdanima. Po uzoru na ovakvu humanu gestu, istu odluku donio je i jedan trgovački lanac, dok drugi još uvijek nisu donijeli konačnu oluku. Kako bi se doista uvidjelo koliko je, posebno u ovo blagdansko vrijeme, dan više važan, razgovarali smo s nekoliko bh. građana. - Ovo je prvi put, od kad sam počela raditi, da u vrijeme blagdana imam 3 slobodna dana. Kad su donijeli tu odluku i podijelili je s nama zaposlenicima, bili smo presretni. Tako ove godine Badnjak mogu iskoristiti za pripravljanje nekih od tradicionalnih jela i kolača, dok ostala dva dana mogu provesti družeći se s obitelji, a neke ću čak uspjeti i posjetiti, što ne znam kada se dogodilo posljednji put za blagdane, priča nam Marija, zaposlenica u jednoj od bh. tvrtki, koja ove godine ima tri slobodna dana u vrijeme blagdana. Dodala je i da na ova slobodna tri dana gleda kao na mali godišnji odmor.

Druženje s obitelji

Svoje oduševljenje o tri slobodna blagdanska dana s nama je podijelila i Mostarka Ivana M. - Do sada sam uvijek imala slobodan dan i pol, mislila sam da će tako biti i ove godine. Kada su nam rekli da imamo i Badnjak slobodan, bila sam iznenađena, ugodno naravno, počevši odmah planirati kako ih provesti. Tako sam odlučila jedan dan provesti samo na odmor, dok ću se druga dva družiti s obitelji i prijateljima, priča nam Mostarka Ivana M, dodavši da je ovo samo jedan od načina kako im je tvrtka u kojoj rade pokazala koliko joj znače njezini zaposlenici. Ističe da jedan dan rada trgovačkom lancu neće doprinijeti neku veću zaradu, a zaposlenicima ovo puno znači. I dok se jedni već vesele i planiraju kako provesti slobodne dane, drugi pak čekaju odluku o radnom vremenu, nadajući se jednakom broju slobodnih dana. - Mi još uvijek čekamo odluku, ne znamo još ništa, čuli smo da veliki broj trgovačkih lanaca neće raditi tri dana. Nadamo se da će i naša Uprava donijeti odluku, kazala je Ivanka iz Sarajeva. Ivankina kolegica Sanja kaže da bi joj bilo drago da ima više slobodnih dana, ali kakva god odluka bila, mora se poštovati. - Treba biti zadovoljan koliko god budemo imali slobodno, posebno u vremenu kad je toliko nezaposlenih - zaključila je Sanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?