posušje

Velike i redovite ekološke akcije za što zdraviji okoliš

26.04.2017.
u 07:00

Radni dogovor predstavnika Općine Posušje i Vijeća mladih održan je nedavno u Posušju. Iz Općine Posušje prisutni su bili Ljubo Bradarić (Odjel civilne zaštite općine Posušje), Branka Mihalj (komunalna inspektorica) i Ivan Miličević (Koordinacijski odbor za izradu LEAP-a - Lokalnog ekološkog akcijskog plana). Iz Vijeća mladih prisutan je bio prvi dopredsjednik Vijeća i voditelj ekološkog odjela Jozo Kolobarić. Punu potporu suradnji Općine i Vijeća mladih dali su načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskoga vijeća Ivan Lončar. Dogovorena je integrirana suradnja na području ekologije između Općine Posušje i posuškoga Vijeća mladih u dugoročnom razdoblju za čist okoliš, zdrav život i obrazovanje mladih. 
Potvrđena je potpora i direktora Javnoga poduzeća Vodovod Posušje Frane Lebe te Zvonimira Širića, ravnatelja Osnovne škole Ivana Mažuranića.
Ekološkim projektima pridružit će se i posuški planinari uz medijsku potporu Radija Posušje, Radija Plus i Večernjega lista za BiH, naglašeno je na tom skupu.

- U povodu Dana planeta Zemlje, 22. travnja, najavljena je akcija čišćenja područja oko Tvornice alata na inicijativu Ljube Bradarića i Odjela za civilnu zaštitu te vatrogasne službe i komunalnih radnika. Ovim putem pozivamo sve Posušane koji mogu da se odazovu ovoj akciji jer je taj prostor izvor zaraze u zapadnom dijelu Posušja.

Akcija počinje već od osam sati, naglasio je dopredsjednik Vijeća mladih Jozo Kolobarić. Danas u Posušju počinju predavanja ekološkom prezentacijom u Osnovnoj školi koja će proći svi učenici, a predavači će biti članovi Vijeća mladih općine Posušje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije