Mostar

Velike hladnoće nisu dovodile 
u pitanje opskrbu vodom

20.01.2017.
u 08:00

Tijekom iznimno hladnog razdoblja u Mostaru nije bilo većih problema u opskrbi vodom. Iz Javnog poduzeća Vodovod Mostar kazali su nam kako je u svim dijelovima vodoopskrbnog sustava (od Salakovca do Bune) situacija zadovoljavajuća. Ni u jednom trenutku za vrijeme vremenskih neprilika nije došla u pitanje opskrba vodom naselja, dijela naselja ili gradskih četvrti, pogotovo grada u cjelini, piše Večernji list BiH. - Jedini problemi bili su pojedinačni kvarovi na cjevovodima manjih promjera koji su brzo sanirani. Nešto veći problem su kvarovi na kućnim vodomjerima nastali zbog smrzavanja jer ih vlasnici nisu adekvatno zaštitili. I u takvim slučajevima smo, nakon novčane uplate od 30 KM, izvršili zamjenu te osigurali opskrbu potrošača, kazao je u razgovoru za Večernji list Zoran Petrić, rukovoditelj Poslovne jedinice 1 (PJ1), te dodao:

Brzo otklanjanje kvarova

- U vrijeme ekstremno niskih temperatura dolazilo je i do kvarova na vodovodnim instalacijama koje nisu bile propisno ukopane (položene na manjim dubinama, kao npr. u sustavu Cim - Ilići). Kvarove smo popravljali u najkraćem roku, pa nije bilo duljih poremećaja u vodoopskrbi. Petrić ističe kako ni radovi na izgradnji kanalizacijskih kolektora ne remete redovitu vodoopskrbu. - Iako se usporedno s izgradnjom kolektora vrši zamjena i rekonstruiranje dotrajale vodovodne mreže, posao se organizira na način da se u svakoj fazi izgradnje kanalizacijskog sustava osigura opskrba građana vodom, naglasio je Petrić.

Kvalitetna voda

Na kraju, Petrić je istaknuo kako Mostarci imaju kvalitetnu vodu. - Kvaliteta vode Radobolje i vodozahvata Studenac je odlična. Jedini tretman koji vršimo je bakteriološki, s minimalnom dozom klora (0,2 mg/l). Jednom do dva puta godišnje dolazi do kratkotrajne zamućenosti Radobolje. Tada vršimo filtriranje vode. U tim razdobljima distibuiramo veću količinu vode sa zahvata Studenac, tako da ne dolazi u pitanje vodoopskrba grada. U vrijeme ekstremnijih zamućenosti postupamo po nalogu gradskog i županijskoga sanitarnog inspektora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije