Grubeša - Wiseman

Velika Britanija i dalje podržava europski put BiH

01.07.2020.
u 20:02

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sastao se danas sa zamjenicom veleposlanika Velike Britanije u BiH Ruth Wiseman, a na sastanku se razgovaralo o usvajanju Strategije za procesuiranje ratnih zločina, kao i izmjenama Zakona o VSTV-u i Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH.

Ministar Grubeša je istaknuo kako je Ministarstvo pravde BiH učinilo sve što je traženo za otklanjanje navodnih nedorečenosti u materijalu Radne skupine, te ne vidi razlog zašto se i dalje osporava usvajanje Strategije za procesuiranju ratnih zločina.

Ruth Wiseman je naglasila da iako Velika Britanija nije više članica Europske unije, podržava europski put Bosne i Hercegovine, te i dalje stoje na raspolaganju vlastima u BiH da im na tom putu pruže pomoć.

Tijekom sastanka pohvaljen je napredak učinjen da se osigura održavanje izbora u Mostaru, istaknut je značaj provođenja i ostalih presuda Ustavnog suda BiH, te su razgovarali i o metodama za veće sudjelovanje žena u političkom životu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije