Zvizdić i Ferguson

Velika Britanija će nastaviti pružati punu podršku euroatlantskim integracijama BiH

31.05.2018.
u 17:07

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Velike Britanije u BiH Edwardom Fergusonom o euroatlantskom putu BiH u svijetlu predstojećeg Summita lidera šest zapadnobalkanskih zemalja koji će u okviru Berlinskog procesa biti održam početkom srpnja u Londonu, gdje će glavne teme biti ekonomska stabilnost, povezanost zemalja u regiji i daljnji razvoj prometne infrastrukture.

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina okončala najsloženiji korak na svom europskom putu izradom Odgovora na Upitnik EK, te da se sada čeka reakcija Bruxsellesa u vidu dodatnih pitanja.

Istaknuo je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena i NATO integracijama i izrazio je nadu da će zemlje članice prepoznati napredak u knjiženju vojne imovine i aktivirati Akcijski plan za članstvo (MAP) za našu zemlju.

Ferguson je naglasio da će Velika Britanija nastaviti pružati punu podršku euroatlantskim integracijama BiH.

Zvizdić je rekao da će Vijeće ministara BiH uvijek biti nositelj pozitivnih procesa u zemlji i regiji i nastaviti s reformskim procesima, koji su neizostavan dio europskih integracija i ekonomskog razvoja, a koji će u konačnici dovesti do boljeg životnog standarda za građane naše zemlje, priopćeno  je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?