Humanitarna večer Los Rosalesa

Veličanstvena večer u kojoj su djeca i mladi s posebnim potrebama brojnoj publici pokazali što sve znaju

21.10.2016.
u 10:00

Često djeca s posebnim potrebama nisu obuhvaćena nikakvim organiziranim oblikom odgojno-obrazovnog rada sve do polaska u školu ili čak do uključivanja u radno-rehabilitacijske radionice.

Samim tim, često nisu imala priliku ni za druženje sa svojim vršnjacima, sudjelovanje u manifestacijama, svečanostima, natjecanjima...

Zato je od iznimne važnosti za te naše mlade da su u srijedu imali svoju večer na kojoj su širokom gledateljstvu mogli pokazati što sve znaju i umiju.

Naime, u mostarskom hotelu Bristol održana je Večer s djecom i mladima s posebnim potrebama centra Los Rosales pod nazivom “Pokaži što znaš”.

Na ovoj večeri centar je kroz različite aktivnosti s korisnicima predstavio svakodnevni rad ove

institucije. Na večeri su se predstavili najmlađi korisnici kroz plesnu skupinu, zatim učenici osnovne škole kroz ritmičku sekciju i zbor. Također su predstavljeni radovi nastali na izvanškolskim radionicama. Za ovu veličanstvenu večer, koju su mnogi odgledali stojeći na nogama, nazaslužnija je poznata mostarska umjetnica Zijada Zekić koja je poznata po svom humanitarnom radu.

- Bilo je uistino prelijepo. Mnoštvo dragih ljudi, rasplesana djeca, ma sve je bilo samo za poželjeti - kazala nam je Zekić, zahvalivši se svima koji su došli uveličati ovu večer. Uz nju, suorganizatori ove večeri bili su voditelji i stručno osoblje Centra za djecu i mlade Los Rosales, a posebna gošća poznata mostarska odvjetnica Nada Dalipagić. Večeri je nazočio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa svojim suradnicima.

Centar Ros Losales postoji već 20 godina, a trenutačno ima 137 korisnika svih dobnih skupina.

Njegovi osnovni ciljevi su: socijalizacija, rehabilitacija, odgoj, obrazovanje i radno osposobljavanje djece i mladih s posebnim potrebama. Osnovni cilj rada u centru je osposobljavanje svih osoba s posebnim potrebama za samostalno djelovanje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije