borba protiv korupcije

Veleposlanstvo SAD suspendiralo Memorandum o razumijevanju sa ZDŽ

02.07.2021.
u 17:18

Nakon što je Skupština Zeničko-dobojske županije donijela izmjene i dopune Zakona o Ministarstvu unutarnjih poslova s ciljem ograničavanja dobrog upravljanja, veleposlanik SAD-a u BiH, Eric Nelson, uputio je pismo vlastima Zeničko-dobojske županije u vezi sa suspenzijom Memoranduma o razumijevanju s Vladom ZDŽ, priopćeno je iz Veleposlanstva SAD-a. 

Cijeli tekst pisma pročitajte u nastavku:

Mirnes Bašić, premijer Zeničko-dobojske županije
Ćazim Huskić, predsjedtelj Skupštine Zeničko-dobojske županije 

Poštovani premijeru Bašić i predsjedatelju Huskić, Veleposlanstvo Sjedinjenih Država donijelo je odluku da odmah suspendira
Memorandum o razumijevanju potpisan s Vladom ZDŽ.  Memorandum se odnosio na suradnju u borbi protiv korupcije posredstvom
programa našeg višeg savjetnika za borbu protiv korupcije. Nedavno usvajanje amandmana na Zakon o Ministarstvu unutarnjih poslova kojima se ograničava neovisnost policije, transparentno i dobro upravljanje, pravna sigurnost te vladavina zakona, dovelo je do zaključka u Veleposlanstvu SAD da Vlada ZDŽ neće biti pouzdan partner u borbi protiv korupcije. Ostajemo posvećeni promoviranju demokracije, transparentnosti, odgovornosti i demokratskog upravljanja u Bosni i Hercegovini i cijelom Zapadnom Balkanu, u skladu sa standardima koje skladu sa standardima koje zemlje regije moraju zadovoljiti kako bi osigurale ostvarenje ciljeva za napredovanje na europskom putu.

Kao pokazatelj ovakve posvećenosti, predsjednik Biden potpisao je novu Izvršnu uredbu kojom se proširuju kriteriji za uvrštavanje na popis sankcija, sve kako bi se odgovorilo na postojeće izazove poput korupcije i ostalih radnji koje opstruiraju ključne institucije i međunarodne sporazume, uključujući nove sporazume i institucije", priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije