SARAJEVO

Veleposlanik SAD-a u BiH Michael Murphy i zamjenik ravnatelja SPS-a Mirsad Buzar u posjetu Graničnoj policiji BiH

19.09.2023.
u 11:10

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je u posjet, u Glavnom uredu, veleposlanika SAD-a u BiH Michaela Murphyja, sa svojim suradnicima, i zamjenika ravnatelja Službe za poslove sa strancima Mirsada Buzara.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji i izazovima u Bosni i Hercegovini, kao i o važnosti nastavka izrazito uspješne suradnje. Ravnatelj Kuprešaković je zahvalio Veleposlanstvu SAD-a na dugogodišnjoj potpori Graničnoj policiji BiH i na organizaciji niza specijalističkih obuka za pripadnike GPBiH.

Kuprešaković je dodao da Veleposlanstvo SAD-a bezrezervno podržava Graničnu policiju BiH ulažući u kapacitete GPBiH i u vidu specijalističkih oprema, što uveliko pomaže policijskim službenicima za rad i aktivnosti na terenu s ciljem suzbijanja prekograničnog kriminaliteta.

Veleposlanik Murphy je zahvalio Kuprešakoviću te istaknuo važnost jačanja dosadašnje suradnje između Veleposlanstva SAD-a i Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH. Naglasio je važnost pojačane suradnje u borbi protiv terorizma i za sigurnost granica, te ponovio kontinuiranu podršku Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno da će se dosadašnja suradnja dodatno unaprijediti te da će Veleposlanstvo SAD-a nastaviti jačati kapacitete Granične policije BiH. Ujedno su dogovoreni i daljnji modaliteti suradnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije