Fojnica

Veleposlanik Del Vechio boravio u posjeti općini Fojnic

Ivan Del Vechio
03.12.2015.
u 14:00

Veleposlanik Ivan Del Vechio posjetio je u srijedu, 2. prosinca 2015. godine, općinu Fojnica gdje se sastao s novoizabranim načelnikom Općine Sabahudinom Klisurom.

Tijekom susreta dvojica sugovornika razgovarali su o gospodarskoj situaciji u općini Fojnica i o njenoj razvojnoj perspektivi. Načelnik Klisura naglasio je kako je turizam, posebno zdravstveni turizam okosnica razvoja Općine, dok dobru perspektivu vidi i u razvoju drvne industrije.

Veleposlanik Del Vechio osvrnuo se na mogućnosti pojačane suradnje općine Fojnica s lokalnom samoupravom i gospodarskim subjektima u Republici Hrvatskoj prenošenjem naših iskustava u području održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja financijskih sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije.

Nakon susreta s načelnikom Klisurom, veleposlanik Del Vechio posjetio je Lječilište 'Reumal' u Fojnici gdje je s predsjednikom Upravnog odbora Jakovom Gavranom i direktorom Eldanom Lokmićem razgovarao o razvojnim planovima ove zdravstvene ustanove te o mogućnostima suradnje sa zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Tijekom boravka u Fojnici veleposlanik Del Vechio sastao se i s gvardijanom Franjevačkog samostana Duha svetoga Nikicom Vujicom, s kojim je razgovarao o djelovanju samostanskog Muzeja čiju je obnovu financirala Vlada Republike Hrvatske.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije