Šef Misije OESS-a u BiH

Veleposlanik Aggeler u Mostaru govorio o borbi protiv korupcije, kvaliteti obrazovanja i statusu Roma

12.04.2023.
u 18:37

Veleposlanik Aggeler susreo se i sa Jozom Pavkovićem, glavnim urednikom Večernjeg lista BiH s kojim je razgovarao o stanju medija u Hercegovini, kao i o aktualnim i budućim aktivnostima ovog glasila

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Brian Aggeler posjetio je u srijedu Mostar gdje se sastao sa županijskim i vjerskim dužnosnicima te predstavnicima medija i nevladinih organizacija.

Tijekom sastanka s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom, veleposlanik Aggeler je naglasio podršku Misije vlastima i institucijama ove županije u provedbi nove antikorupcijske strategije, uključujući i kroz aktivnosti usmjerene na izgradnju kapaciteta antikorupcijskog tima, priopćeno je iz Misije OESS-a u BiH.

Pored toga, razgovarali su o procesu izrade predmetnih kurikuluma u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

- Pozdravljam angažman vlasti županije na pokretanju ovog važnog procesa i naglašavam spremnost Misije da pruži podršku – rekao je veleposlanik Aggeler.

Obilježavajući Međunarodni dan Roma, veleposlanik Aggeler otvorio je konferenciju o dobrim praksama i naučenim lekcijama po pitanju provedbe Akcijskog plana Hercegovačko-neretvanske županije za poboljšanje položaja Roma.

- Naša Misija promovira dobro upravljanje i zagovara izradu ključnih dokumenata u oblasti zaštite prava i osnaživanja Roma. To je od ključnog značaja za uspostavu i korištenje mehanizama za rješavanje potreba Roma u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja, imovinskih prava i pristupa socijalnoj zaštiti i zdravstvenim uslugama – naglasio je on.

Tijekom posjeta, veleposlanik Aggeler susreo se i sa Jozom Pavkovićem, glavnim urednikom Večernjeg lista BiH s kojim je razgovarao o stanju medija u Hercegovini, kao i o aktualnim i budućim aktivnostima ovog glasila.

Veleposlanik se u Mostaru također sastao s mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem s kojim je razgovarao o aktualnoj situaciji vezanoj za ostvarenje temeljnih sloboda, uključujući i slobodu vjere i uvjerenja, kao i o stupnju međureligijskog dijaloga u Hercegovini.

Svoj posjet zaključio je susretom s Orhanom Maslom, osnivačem i direktorom jednog od istaknutijih projekata u oblasti kulture u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Mostar Rock škola".

Veleposlanik Aggeler pohvalio je ovu inicijativu kojom se promoviraju vrijednosti u zajednici te je izrazio predanost Misije OESS-a u BiH davanju podrške ovom i drugim sličnim projektima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije