posjeta

Veleposlanica Švicarske Andrea Rauber Saxer predala akreditive Izetbegoviću

veleposlanica
09.09.2016.
u 17:01

Novoimenovana veleposlanica Švicarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer predala je danas akreditive predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću na ceremoniji održanoj u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

- U 2016. godini slavimo 20. godišnjicu partnerstva i suradnje između Švicarske i BiH. Tijekom godina, Švicarska je uložila oko 560 milijuna švicarskih franaka (što je više od jedne milijarde konvertibilnih maraka) kako bi doprinijela postizanju sigurne i stabilne budućnosti BiH. Iako Švicarska nije članica Europske unije, pozdravljamo vašu kandidaturu. U potpunosti podupiremo BiH na njenom europskom putu kao i poduzete reforme kako bi aplikacija bila odobrena - izjavila je novoimenovana veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer tijekom predaje akreditiva predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Zajedno s različitim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Vlada Švicarske je realizovala brojne projekte u cijeloj zemlji. Poseban naglasak u Švicarskom programu suradnje stavljen je na zapošljavanje mladih.

- Mlade žene i muškarci u BiH moraju imati više mogućnosti, i bolje prilike i perspektive da za sebe grade život u ovoj zemlji. Treba im omogućiti priliku da ostvare svoje snove i aktivno se uključe u razvoj zemlje. Da bi to postigli, pronalaženje pristojnog posla je od presudnog značaja - istakla je veleposlanica Rauber Saxer.

Također je naglasila da u Švicarskoj živi oko 60.000 građana bosansko-hercegovačkog porijekla, te da će Veleposlanstvo Švicarske u BiH težiti da ojača suradnju sa ovom važnom dijasporom. Nadalje, Veleposlanstvo će nastaviti s jačanjem veza između dviju zemalja kroz razmjenu na polju političkog sistema, kao i kroz međusobno djelovanje na polju nauke, inovacija, i umjetnosti.

Veleposlanica Rauber Saxer je ujedno izrazila zahvalnost predsjedatelju Izetbegoviću na toploj dobrodošlici i prenijela mu najbolje želje predsjednika Švicarske konfederacije i Vlade Švicarske, kao i od građana Švicarske.

Predsjedatelj Izetbegović je sa svoje strane pružio iskrenu dobrodošlicu novoizabranoj veleposlanici Švicarske, poželjevši joj uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Veleposlanstva Švicarske u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?