Još tri dana do spektakla...

Večernjakov pečat radit će se u vrhunskoj produkciji, počinju veliki radovi u Kosači

pečat
Foto: Braco Selimović
1/7
08.04.2016.
u 07:00

Počeli su radovi u velikoj dvorani HD “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, gdje će se 11. travnja održati jubilarni, 15. Večernjakov pečat. Ulaznica za Večernjakov pečat nema već tjednima unatrag, a kako bi bili zadovoljni svi koji odluče nazočiti ovoj manifestaciji, ove godine će na spektakularnom crvenom tepihu biti postavljen veliki videozid ispred kojeg će se moći gledati prijenos uživo, piše Večernji list BiH. Na tepihu će biti postavljene i stolice kako bi dojam bio što spektakularniji, a građani Mostara i šire okolice sa zadovoljstvom su prihvatili ovaj prijedlog. Nekoliko televizijskih kuća ove godine uživo prenosi Večernjakov pečat.

Vrhunska organizacija

Glavni medijski pokrovitelj i suorganizator Večernjakova pečata BHRT i ove godine priprema spektakularnu televizijsku priču koja će se prenositi izravno iz Mostara, iz Doma “Herceg Stjepan Kosača”. - BHRT je, i ove godine, sa zadovoljstvom stavio sve svoje programske i produkcijske kapacitete na raspolaganje organizaciji ovog, po svemu, jedinstvenog događaja u čitavoj regiji. Produkciju slika iz Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, BHRT ove godine radi s vlastitim digitalnim reportažnim vozilom. BHRT je i ove godine odgovoran za idejno rješenje scenografije Pečata, čiju će realizaciju raditi zajedno s kolegama iz poduzeća Pro Stage. Za potrebe što kvalitetnije realizacije prijenosa manifestacije bit će angažirano i posebno tonsko vozilo s 48-kanalnim mixom, kao i posebno osvjetljenje u dvorani, govori za Večernji list pomoćnica generalnog direktora BHRT-a za razvoj Dženita Jusufbegović. Manifestacija, koja je odavno prerasla regionalne okvire dovodeći brojne poznate goste i zvijezde, i ove je godina pripremila brojna iznenađenja. - Posjetitelji manifestacije i gledatelji BHT 1 i HTV 4, koji će u izravnom televizijskom prijenosu, kao i Radio-televizije Crne Gore i RTRS-a, pratiti Pečat, imat će priliku vidjeti i novine kad je riječ o praćenju događanja na crvenom tepihu, kojim će i ove godine prodefilirati mnogi iz svih oblasti života u BiH i regiji.

BHRT, koji sudjeluje u pripremama i realizaciji ovog velikog projekta, dat će svoj maksimum kako bi 15. Pečat, kako smo i navikli svih prethodnih godina, zadivio cijelu regiju i još jednom podigao standarde u organizaciji društvenih i medijskih događaja ove vrste, kazala je pomoćnica generalnog direktora BHRT-a za razvoj. A skulptura Večernjakova pečata i ove će godine biti impresivna.

Rad na skulpturi

Skulptura koju je Senad Smaković osmislio još prošle godine ovih se dana vrijedno radi u Širokom Brijegu. AG Kamen, Paneli Pavković i Gral, tri širokobriješka poduzeća, i ove godine sudjeluju u realizaciji ovog ozbiljnog projekta izrade Večernjakova pečata.

- Dijelovi za skulpturu se izrađuju, ja ih lijepim, brusim i potrebno je dosta vremena kako bi se samo jedna skulptura napravila. Potrebno je vremena da se zalijepe dijelovi, sve osuši i popravi, tu je i brušenje, zatim bojenje..., riječ je o jako velikom procesu kako bi sve bilo spremno za završnu manifestaciju, kazao je Zdenko Ljubić koji radi i nadzire radove na skulpturi Pečata. Brojni kuponi ovih dana stigli su u redakciju Večernjeg lista BiH, a koje će Ocjenjivački sud uzeti u razmatranje prilikom konačne odluke o pobjednicima u kategorijama. Prošle godine pobjednik je bio Husjen Smajić, čovjek koji Papi gradi crkvu u Bugojnu, na mjestu gdje je prije više stotina godina bila starokršćanska crkva. Nagradu mu je tada uručila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Nagradu je prošle godine dobio i bivši američki predsjednik Bill Clinton koji se preko Pečata obratio bosanskohercegovačkoj javnosti. Čovjek, koji bi nakon predsjedničke dužnosti mogao postati i prvi gospodin Sjedinjenih Američkih Država ako Hillary Clinton postane predsjednica, izrekao je riječi koje su dugo analizirane i nakon Večernjakova pečata.

Prošle godine je tada predsjedatelju Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću predan prevedeni Daytonski sporazum. Direktor Večernjakova pečata Jozo Pavković darovao je Predsjedništvu ovjereni original i prvi službeno prevedeni Daytonski sporazum na hrvatski, bosanski i srpski jezik. Europsku nagradu dobila je i visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Federica Mogherini. Posebno priznanje dobio je i talijanski pjevač i eurovizijski pobjednik Toto Cutugno koji je pjesmom “Ujedinjena Europa” poslao snažnu poruku. Sličnu kao i 1990. godine kada je pobijedio na Eurosongu. Također, regionalnu nagradu dobila su dvojica najboljih tenisača u okruženju. Jedan od njih je broj jedan u svijetu bijelog sporta Novak Đoković, a drugi Marin Čilić.

Nesumnjivo je da će i ovogodišnji Večernjakov pečat biti spektakularan. Uz brojne protokole koji se žele upoznati s mnogim segmentima Večernjakova pečata, jučer je u redakciji Večernjeg lista boravio i gradonačelnik grada Mostara, domaćin, Ljubo Bešlić koji je iznimno ponosan što se u njegovu gradu održava jedna ovakva manifestacija.

Još su ostala tri dana do spektakla...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?