Mecene kulture

Večernjakov pečat i UniCredit banka - od sponzora do partnera

15.05.2017.
u 08:00

Uz Večernjakov pečat nekoliko je stvari tradicionalno povezano. Od sponzora iz prvih godina do pravog istinskog partnera izrasla je suradnja Večernjega lista i UniCredit banke u Mostaru. Ta bankarska institucija prepoznala je vrijednosti naše manifestacije kao važnog korektiva za izgradnju boljeg društva i promoviranja pozitivnih vrijednosti kada uglavnom udarne vijesti čine crna kronika, ljudi u “sivoj zoni” društva, politika, sukobi, svađe. Svesrdno su sve uprave UniCredit banke u BiH podupirale napore večernjakovaca te su s vremenom postale partner u zajedničkoj misiji izgradnje boljeg društva. Inače, UniCredit banka aktivno potpomaže društveno korisne projekte te kontinuirano pruža potporu humanitarnim i društvenim projektima te institucijama u zajednici u kojoj i sama radi i djeluje. Zbog toga UniCredit banka često dodjeljuje donacije udrugama, ustanovama i neprofitnim organizacijama te pojedincima kojima je pomoć nužna. Kako navode iz te bankarske institucije, ta je misija dio “porfolia” UniCredit banke koja kao dio Grupe UniCredit nije samo jedna od najvećih bankarskih grupacija u Europi nego i jedan od najvećih partnera umjetnosti i kulture u sedamnaest europskih zemalja u kojima posluju njezine članice. 
“Mi u UniCreditu vjerujemo da kultura, ako se promatra kao strateški resurs, može donijeti ogromnu vrijednost i potaknuti nove ideje, što je od ključnog značaja za održivi društveni i ekonomski rast”, smatraju u ovoj bankarskoj instituciji. Tu vezu kao “nadahnuće i kreativnost” predstavljaju kao pokretače inovacija i rasta u ovoj banci. UniCredit je uključen u niz društvenih projekata preko kojih podupire lokalnu zajednicu. 
“UniCredit banka je opredijeljena identificirati, ohrabriti i podržati najbolje talente, posebice inspirativne mlade ljude u glazbi, umjetnosti i sportu u BiH. Mi također vjerujemo u važnost izgradnje odnosa sa zajednicom i proaktivno sudjelovanje u inicijativama koje su posvećene podržavanju ekologije”, navode. Od projekata posebnog značaja iz UniCredita su izdvojili sponzorstva najboljih nogometnih i košarkaških timova u BiH, pomoć ljudima i institucijama koji su pretrpjeli velike štete u poplavama 2014. godine, pomoć obiteljima nastradalih rudara u jami Raspotočje, potporu kulturnim institucijama, kao što su Sarajevska filharmonija i HNK Mostar, zatim potporu mnogobrojnim lokalnim sportskim klubovima i udrugama, pomoć bolesnicima koji su morali liječenje nastaviti u inozemstvu te mnogobrojne druge znake koji govore o društvenoj odgovornosti UniCredita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?