Počele pripreme za spektakl godine

Večernjakov pečat 26. ožujka

pecat
Foto: Zoran Grizelj i Stojan Lasić
1/11
11.02.2015.
u 13:12

Od tisuću kandidata, ocjenjivački sud je odabrao 300. Konačnu listu kandidata činit će njih 150. Sudjelujte i vi u njihovom odabiru

Spektakl je pred vratima. Počelo je odbrojavanje do 14. Večernjakovog pečata, izbora osobe godine u BiH. Projekt na kojem se radi tijekom čitave godine 26. ožujka prezentirat će svoju završnu verziju svima onima koji budu imali priliku sjediti u dvorani “Herceg Stjepan Kosača”, ali i milijunskom gledateljstvu pred malim ekranima, i ove godine uz izravan prijenos na BHT-u i HTV-u, kao i onima koji će uz svoje radijske prijemnike pratiti jedan od najznačajnijih društvenih događaja u BiH, ali i šire. Televizijske snimke dogovaraju se i s drugim velikim televizijskim kućama u čitavoj regiji.

Večernjakov pečat ove godine održava se pod motom “Pečat za Europu”. Obilježava se 20 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma kojim je rat završen, a BiH traži svoje mjesto pod nebom Europske unije.

Pokrovitelj Predsjedništvo

Pokrovitelj Večernjakovog pečata za 2014. godinu je Predsjedništvo BiH. Ovih dana ljudi iz Organizacijskog odbora Večernjakovog pečata pred sobom imaju širi popis mogućih kandidata za Večernjakov pečat koji je od brojke tisuću s početka ove godine sveden na njih 300.

Konačna brojka iznosit će 150 kandidata, onih koji su napravili pothvat godine, koji su se istaknuli u humanosti, promicanju vjere, znanosti, sportu, kulturi, showbizu, gospodarstvu i politici, a nagrade će se dijeliti i u kategorijama regionalni lider i naše gore list. Također, Organizacijski odbor Večernjakovog pečata od danas šalje i poziv čitateljima Večernjeg lista da predlože osobu za koju misle da se zaslužuje naći na popisu kandidata za Osobu godine.

Predlagati se može kuponom koji ćemo svakodnevno objavljivati u Večernjem listu BiH do 27. veljače, kada ćemo objaviti konačnu listu kandidata, kao i na mail bih@vecernji.net, te preko Facebook stranice Večernji list – bh. izdanje. Svi koji budu predlagali imena kandidata za osobu godine ulaze u nagradnu igru, a imena najboljih objavit ćemo nakon 26. ožujka i završetka 14. Večernjakovog pečata.

A 27. veljače u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH objaviti ćemo imena kandidata za osobu godine, a svaki kandidat bit će predstavljen i u televizijskoj emisiji partnera Večernjakova pečata, BHT-a u 20 sati, 27. veljače.

“Pečat za Europu”

Što se tiče same manifestacije, u tijeku su pregovori s najvećim regionalnim glazbenim zvijezdama, kao i brojnim poznatim gostima oko dolaska i sudjelovanja u samoj manifestaciji. Prije manifestacije bit će postavljen crveni tepih na kojem će se davati izjave i odakle će ići javljanja uživo. Pozornica Večernjakovog pečata ove će godine izgledati još impresivnije. Stručni timovi su na terenu, u sljedećim danima održat će se sjednica Organizacijskog odbora, a zatim slijede emisije i okrugli stolovi, sve kao uvertira u glamuroznu finalnu večer Večernjakovog pečata, u dvorani “Kraljica Katarina Kosača” 26. ožujka 2015. godine. Više o ovogodišnjem Pečatu u idućem razdoblju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista i gledajte na BHT-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?