Strah od terorizma

Važnije objekte u HNŽ policija osigurava dugim cijevima

sfaf
20.11.2015.
u 06:15

Sigurnosne mjere na području Hercegovačko-neretvanske županije pojačane su od terorističkog napada na Francusku, kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić. “Iz Ministarstva sigurnosti BiH dobili smo upute da se “dugim cijevima” čuvaju ministarstva unutarnjih poslova, policijske uprave i sl.”, kazao je on, dodavši kako ne zna do kada će te mjere trajati, posebice kada se uzme u obzir događaj u sarajevskom naselju Rajlovac gdje su ubijena dva pripadnika OS BiH, a jedna osoba ranjena. Na pitanje hoće li se zbog tog događaja sigurnosne mjere dodatno pojačati, glasnogovornik MUP-a nije mogao odgovoriti, naglasivši samo kako o tome odlučuje Ministarstvo sigurnosti BiH.

Pojačane mjere sigurnosti

Nakon napada u Parizu, povećane su mjere sigurnosti i u Bosni i Hercegovini. Što te mjere podrazumijevaju drži se u tajnosti, ali je vidan veći broj policajaca s dugim cijevima. Duge cijevi na osiguranju objekata u Mostaru su i razumljive imajući u vidu osjetljivu situaciju u ovom gradu u kojem i nogometne utakmice koje se čak i ne odigravaju u gradu podrazumijevaju pojačane mjere sigurnosti i veći broj policijski službenika na ulicama. Uz to, Mostarci još uvijek vrlo dobro pamte teroristički napad iz rujna 1997. godine. Stanovnike koji su se nakon proteklog rata počeli vraćati normalnom životu potresla je razorna eksplozija automobila bombe ispred zgrade Policijske uprave.
 

Autobomba iz 1997. god.

Dvadeset minuta prije ponoći 18. rujna 1997. u Splitskoj ulici u Mostaru eksplodirala je automobilska bomba s 30 kilograma TNT-a i MES-a, koja je bila postavljena u crnom golfu. Bomba je aktivirana satnim mehanizmom. Na mjestu eksplozije ostao je krater dubine 85 centimetara. Tada je od siline eksplozije 56 stanova potpuno uništeno, a 120 djelomično, a oštećen je i veliki broj vozila, od kojih 46 u potpunosti. Eksplozija automobila bombe jake razorne moći, koja se dogodila na mjestu uz sami stambeni blok, prouzročila je, po podacima s Odjela kirurgije SKB Mostar, ranjavanje 29 osoba, od kojih dvije teže, te je jedna otpremljena u KBC Split. Među ranjenim su bila i tri djelatnika PU Mostar koja su radila na osiguranju zgrade PU Mostar .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?